In memoriam Hay Thurlings

1 maart 2017

Op woensdag 1 maart jl. ontvingen wij het trieste bericht dat onze ere-voorzitter en Hiërboer Hay Thurlings op 81-jarige leeftijd is overleden.

Hay raakte als echte Heierse ‘jông’ betrokken bij De Boereraod nadat hij op 23 april 1976 in het Bestuur van De Boereraod werd gekozen. Hij volgde Wielke Timmermans op als voorzitter en Boerevader van De Boereraod. Deze functie heeft hij 15 jaar met passie bekleed. In 1992 werd Hay dan ook terecht benoemd tot ere-voorzitter en Hiërboer van De Boereraod. Samen met zijn echtgenote Nel was hij in 1977 ons Boerebróedspaar met hun Getuuge Jeu en Riny Gielen. In datzelfde jaar richtte Hay de Boerejoekskapel op en werd hier zelf met zijn zoon Theo en dochter Els lid van. Tevens was hij de oprichter van het Boeregilde en startte hij ons clubblad ’t Boeremoosblaad. Dit alles werd met heel veel eensgezindheid bereikt en Hay wist van De Boereraod een hechte Boerefamilie te maken. In 1983 en 1984 was hij een van de mede-initiators achter de Boereraodsmusicals ‘Ketrien-verkèspien’ en ‘de Glazenepkes’. Ook startte onder het voorzitterschap van Hay de Pronkzittingen die een aantal jaren in november hebben plaatsgevonden. Bij de viering van het 3 x 11-jarig bestaan van De Boereraod in 1988 maakte Hay deel uit van de Jubileumcommissie die alle jubileumactiviteiten organiseerden. Nadat hij in 1992 was teruggetreden uit zijn publieke functie bleef hij De Boereraod met alle aandacht volgen. Hay en Nel waren graag geziene gasten op onze Boereraodsactiviteiten. In 1999 vierde De Boereraod haar 4 x 11-jarig bestaan en Hay bekleedde binnen de Jubileumcommissie de functie van adviseur. Ook zijn zoon Theo zag hoe zijn vader De Boereraod bestuurde en heeft hier zelf ook van 1990 t/m 2002 deel van het Bestuur van De Boereraod uitgemaakt. De appel valt dus niet ver van de boom.

In 1989 ontving Hay uit handen van burgemeester Visschers van de gemeente Tegelen de ‘Trias Tegula’ als dank voor het vele vrijwilligerswerk wat hij had gedaan binnen de Tegelse gemeenschap. In 2001 werd dit vrijwilligerswerk voor De Boereraod, maar ook voor tal van andere verenigingen waaronder A.V.T., nog eens extra bekroond door H.M. de Koningin toen hij benoemd werd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit was geheel terecht en ere wie ere toekomt.

Wij herinneren Hay als een Boer met een blauw-wit verenigingshart. Wij zullen nooit vergeten wat hij voor De Boereraod en daarmee voor de Heierse, Tegelse en Steylerse Vastelaovend heeft betekend. Hay was een voorbeeld voor velen. Dienstbaar, eerlijk, humorvol en goedgebekt. Een Boer in hart en nieren. Hay, het is goed zo, rust zacht en bedankt voor alles!

Wij wensen zijn echtgenote Nel, hun kinderen en kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte met dit grote verlies.

Namens de Raod & Damesgarde, Hiërboere en leden van V.V. De Boereraod, het Bestuur.


 

4 Responses to In memoriam Hay Thurlings

 • Gecondoleerd. Wij wensen familie en vrienden héél veel sterkte bij het verlies van Hay. Martin en Carla Gubbels-Douben.

 • Femilie, vrinde, Boereraod, hiel veul sterkte met ut verlees van deze markante man.

 • Vanuit een heeeel ver verleden ken ik Ha(rr)y en Nel nog, ik heb daar prettige herinneringen aan.
  Ik wens Nel, familie en vrienden veel sterkte en welgemeende condoleances.
  Maarten Struijs Barneveld.

 • Ik heb Hai in 1956 leren kennen bij de Matrozenkapel en zo ontstond onze vriendschap ik wens de familie en vrienden heel veel sterkte bij dit
  grote verlies
  Mar en Gerda Struijs

Geef een reactie