In memoriam

24 juli 2017

John Janssen Sr.Op donderdag 20 juli jl. ontvingen wij het droevige bericht dat ons lid John Janssen op 64-jarige leeftijd is overleden.

John was actief voor De Boereraod sinds 1 november 1996. Hij was beroepsmatig als conciërge werkzaam en had dus handige handjes. Dit wisten ze bij De Boereraod ook en zo benaderden ze John om zich voor de Technische Commissie in te zetten. John ging binnen deze commissie met veel plezier aan de slag en er ontstond een hechte commissie die veel werk verzette. Binnen de commissie wilde John het e.e.a. gaan structureren en heeft hij allerlei zaken die de Technische Commissie uitvoerde op papier gezet. Zo werd hij de secretaris binnen de commissie. In de jaren dat John actief was binnen de Technische Commissie, zette hij zich ook in als voorzitter van de Optochtcommissie. Hier stuurde hij de optochtbegeleiding aan, regelde hij alle koetsen en paarden en zorgde hij voor een goede invulling van deelnemers aan onze jaarlijkse Boerenoptocht. Nadat John en zijn echtgenote Alie op 26 april 2002 in het Bestuur en de Damesgarde werden gekozen, raakten ook hun kinderen bij De Boereraod betrokken. Zoon John werd lid van de Technische Commissie en dochter Judith ging dansen bij de Dansgroepen. In 2014 werd John Jr. met zijn echtgenote Nikki Getuuge bij De Boereraod. Twee jaar later zouden John Jr. en Nikki ook toetreden tot de Raod en Damesgarde en hiermee traden ze in de voetstappen van vader John en moeder Alie. John Jr. werd voorzitter van de Technische Commissie en zo werd ook John Sr. weer binnen deze commissie actief. Dit heeft hij tot op heden gedaan. Dochter Judith richtte in 2008 de Bambinogroep op en heeft deze groep ook nog enkele jaren getraind. Dit alles maakte John als vader en Boereraodsman erg trots. John en Alie hebben van de Vastelaovend 2003 t/m 2010 deel uit gemaakt van het Bestuur en de Damesgarde. Nadat zij hiermee gestopt waren, maakten John en Alie actief deel uit van het Boeregilde en waren zij nog op tal van Boereraodsactiviteiten aanwezig. Sinds de Vastelaovend van 2003 tot heden heeft John ook deel uit gemaakt van de Commissie Boeresjlachfiës die ieder jaar weer de boerenslachtwaren aan de man brachten. Verder knipte John ook graag foto’s en zo heeft hij menig vastelaovesmoment binnen De Boereraod op de gevoelige plaat vastgelegd. Zoals jullie lezen, was John dus een actieve verenigingsman. Zijn echtgenote Alie heeft zich ook jarenlang binnen de redactie van het Boeremoosblaad verdienstelijk gemaakt en ook voor deze commissie leverde John veel hand- en spandiensten. Tijdens de vergaderingen die bij hen thuis plaatsvonden, heeft John de redactie dan ook geregeld van de nodige adviezen voorzien. John was iemand die altijd vóór de vereniging dacht. Niet in zijn eigen belang, maar in het belang van De Boereraod. Deze eigenschap kenmerkte hem en dit was mooi om te zien.

Wij herinneren ons John als een Boer in hart en nieren, waarbij zijn blauw-witte bloed door zijn aderen bleef stromen.

John, rust zacht en bedankt voor je jarenlange inzet, steun en belangstelling voor De Boereraod!

Wij wensen zijn echtgenote Alie, zijn kinderen John en Nikki en Judith en Tijmen, de kleinkinderen Quinn, Luna en Daniek en verdere familie heel veel sterkte met dit grote verlies.

Namens de Raod & Damesgarde, Hiërboere en leden van V.V. De Boereraod,

het Bestuur.

Geef een reactie