In memoriam: Annie Gielen-Senssen

Op dinsdag 9 februari jl. ontvingen wij het droevige bericht dat ons lid Annie Gielen-Senssen op 80-jarige leeftijd is overleden.

Annie was lid van De Boereraod nadat haar man Geert startte bij de Boerejoekskapel op 1 mei 1979. Dit was dus vrij snel na de oprichting van de Boerejoekskapel op 15 april 1977. Geert en Annie waren mensen van het eerste uur. Geert bespeelde bij de Boerejoekskapel verschillende instrumenten, maar de meeste mensen zullen hem herinneren met zijn deksels. Annie was iemand van de achtergrond en vond het prima dat Geert er geregeld op uit was met de Boerejoekskapel. Geert was binnen en buiten De Boereraod bekend. Dit was voor Annie juist niet zo, maar dit vond zij prima. Geert deed ‘zijn ding’ bij de Boerejoekskapel en Annie ondersteunde dit van harte. Het feit dat Geert jarenlang de functie van secretaris binnen het Bestuur van de Boerejoekskapel heeft vervuld, is mede te danken aan de toewijding die ook Annie voor de Boerejoekskapel en De Boereraod had. Samen waren Geert en Annie echte verenigingsmensen die wisten wat werken was en zij hadden het blauw-witte hart op de goede plaats. Loyaal aan de vereniging, maar ook aan elkaar. Nadat Geert in 2003 als spelend lid bij de Boerejoekskapel afscheid nam, waren zij nog geregeld op de achtergrond aanwezig of volgden zij De Boereraod op de voet. Toen het met de gezondheid van Geert minder werd, was het Annie die er toch voor zorgde dat Geert er af en toe bij kon zijn. Dit hebben Geert, maar ook wij als vereniging, zeer gewaardeerd. Zo kon hij er toch nog even van genieten. Het verlies van Geert op 25 september 2019 was voor Annie dan ook een zware dobber. Het leven had zijn glans verloren. De gedachte dat Annie en Geert nu weer bij elkaar zijn, is een grote troost voor ons als Boereraod. Ze waren samen één.    

Wij herinneren ons Annie als een rustig persoon, altijd glimlachend en in voor een praatje. Ze genoot in stilte en was gauw tevreden. Ze ondersteunde het volledig dat Geert zich altijd met ziel en zaligheid voor de Boerejoekskapel en De Boereraod heeft ingezet. Dit is mede aan de steun van Annie te danken.

Annie, rust zacht en bedankt voor de afgelopen 41 jaar steun en belangstelling voor De Boereraod!

Wij wensen haar kinderen en kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte met dit grote verlies.

Namens de Raod & Damesgarde, Hiërboere, Boerejoekskapel en leden van V.V. De Boereraod, het Bestuur.