In memoriam: Geert Gielen

Op woensdag 25 september jl. ontvingen wij het droevige bericht dat ons lid Geert Gielen op 81-jarige leeftijd is overleden.

Geert was lid van De Boereraod sinds 1 mei 1979. Hij startte destijds, samen met zijn broer Jeu, bij de Boerejoekskapel, die twee jaar eerder in 1977, was opgericht. Hij speelde bij de Boerejoekskapel in het begin de schuiftrombone en ventieltrombone en later de deksels en maakte zo samen met de muzikanten op de dikke en kleine trom deel uit van de slagwerksectie. Dit ‘deksele’ was Geert wel toevertrouwd en hij was vrijwel altijd van de partij. Dit kon ook niet anders, want Geert vervulde binnen de Boerejoekskapel ook de zeer belangrijke taak van drankmeester. Menige pilsjes en andere drankjes heeft Geert in al die jaren in zalen en kroegen rondgebracht. Binnen en buiten De Boereraod wist men wie Geert was en Geert wist zelf ook wie iedereen was. Hij was sociaal en knoopte met iedereen een praatje aan. Geert was binnen de Boerejoekskapel niet alleen als muzikant actief. Zo heeft hij jarenlang de functie van secretaris binnen het Bestuur van de Boerejoekskapel vervuld. Computers waren in zijn tijd nog niet zo in de samenleving ingeburgerd en Geert typte trouw op zijn typemachine de notulen en het programma uit en bezorgde dit dan op de fiets bij alle leden van de Boerejoekskapel thuis. Ook het archief was bij Geert in goede handen en zo werden alle muziekstukken die de Boerejoekskapel speelde zorgvuldig door hem gearchiveerd. Geert was ook een echte verenigingsman en had het blauw-witte hart op de goede plaats. Hij heeft tijdens de H. Missen bij gelegenheid van de interne openingen van de vastelaovesseizoenen jarenlang op een eigen manier de voorbeden aan iedereen voorgelezen. Ook bij vergaderingen, van zowel de Boerejoekskapel alsook de jaarvergadering van De Boereraod, was hij immer present. Een zeer loyaal lid. Toen Geert in 2003 als spelend lid bij de Boerejoekskapel afscheid nam, werd hij dan ook terecht tot ere-lid van de Boerejoekskapel benoemd. In de jaren daarna bezocht Geert nog geregeld optredens, repetities en activiteiten van de Boerejoekskapel en De Boereraod, maar naarmate de jaren verstreken, liet zijn gezondheid dit steeds minder toe. Toen hij het vorig jaar zijn 80e verjaardag bij café Koëba vierde, heeft hij dan ook intens genoten van het serenaadje dat de Boerejoekskapel aan hem heeft gebracht. Ere wie ere toekomt! Wij herinneren ons Geert als een goedlachse persoon die zich altijd met ziel en zaligheid voor de Boerejoekskapel en De Boereraod heeft ingezet. Geert, rust zacht en bedankt voor de afgelopen 40 jaar inzet, steun en belangstelling voor De Boereraod!

Wij wensen zijn echtgenote Annie, zijn kinderen en kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte met dit grote verlies.

Namens de Raod & Damesgarde, Hiërboere, Boerejoekskapel en leden van V.V. De Boereraod,

het Bestuur.