Insjeete Tegelse Vastelaovend

De datum 11 november staat traditioneel in het teken van de opening van het nieuwe Vastelaovend-seizoen. Zo ook natuurlijk in Tegelen. Op zondag 11 november 2018 zal op het Oelesplein in hartje Tegelen de Vastelaovend worden ingeschoten door de vier Samewerkende Tegelse Vastelaovesgezelsjappe (STV).

Het insjeete begint om 19.11 uur. Op het Oelesplein aan de kruising van de Bergstraat, Engerstraat en Posthuisstraat zullen de verenigingen D’n Oeles, De Kaetelaers, De Boereraod en De Beerpiep zich verzamelen. Via elf kanonslagen van het Oelesgesjöt zal het startsein gegeven worden voor het nieuwe Vastelaoves-jaar. De joekskapellen Tegels Blood, De Kaetelaers en De Boereraod zullen voor de muzikale noot zorgen. Het regiment Frei-Husaren von Glasenapp 1760 zal na de laatste kanonslag voor een saluutschot zorgen.

Na afloop zullen de verenigingen om 20.00 uur in optocht gezamenlijk naar Kefee Sintermerte vertrekken waar gezamenlijk getoast zal worden en de Tegelse Vastelaovend wordt ingeluid. Het programma in Kefee Sintermerte begint om 20.11 uur en alle Tegelenaren zijn welkom. De gehele avond zal er muziek te horen zijn en zullen joekskapellen optreden. Buiten bij Sintermerte zal er tevens een tent opgebouwd worden, zodat er zowel binnen als buiten een echt Vastelaoves-feest gevierd kan worden voor heel Tegelen.