Kleine groep

kleine-groep-16

Kleine groep

 

Hoe ziet een training van de kleine groep eruit?

We beginnen iedere dinsdag om 18.00 uur met een warming-up in de kleine zaal of in de foyer. Hoe we de warming-up invullen, is verschillend. Over het algemeen beginnen we als complete groep met verschillende pasjes op de plaats om zo onze spieren warm te krijgen en wat conditie op te bouwen. Als we warm zijn, gaan we rekken en strekken. Ook verdelen we de groep wel eens in kleinere groepjes en gaan we vanuit de hoeken van de zaal pasjes oefenen. Het kan ook voorkomen dat we een dansje ergens voor moeten oefenen (bijvoorbeeld voor een sinterklaasavond/voorstelavond) en die gebruiken we dan ook in warming-up. Zo worden we warm en leren we dit dansje.

We beginnen na de Vastelaovend met een nieuwe dans, dus dan moeten wij ervoor zorgen dat we een idee en muziek hebben.

Soms hebben we dat idee al lang, omdat je ergens iets gezien of gehoord hebt wat je erg leuk vindt. Het is ook wel eens zo dat het wat langer duurt en dat we er een tijdje over moeten brainstormen. Of we gaan samen op zoek naar leuke muziek en dan komen we tot een thema. Want je kunt wel een leuk idee in je hoofd hebben, maar dan moet je ook nog passende muziek vinden.

We vragen de meiden ook naar hun inbreng en om hun mening.

Dan hebben we een thema en muziek en kunnen we aan de slag met pasjes verzinnen. We zorgen ervoor dat we voor iedere training een aantal tellen klaar hebben die we de groep aan kunnen leren. Als we in de training zitten, komen de meiden vanzelf met ideeën voor nieuwe passen die we kunnen gebruiken.

We kijken dan samen of we deze in de dans kunnen verwerken. Soms vlot het goed en hebben we de pasjes er in een training in, maar het kan ook voorkomen dat we een moeilijkere pas hebben en daardoor een aantal trainingen over een stukje doen.

We streven ernaar om in november alle pasjes aangeleerd te hebben, zodat we dan aan de slag kunnen met de afwerking. Ook hier moet nog geregeld wat aan gesleuteld worden en soms zie je ook pas na een tijd dat een stuk niet loopt en moet je nog wat aanpassen.

Uiteindelijk hebben we rond de jaarwisseling de dans af en zijn we klaar voor ons eerste optreden!!!